Mert az biztos, hogy a jogszabályi megfelelőség esetén ez nem lehetne kérdés. Csakhogy ez a készülék 20 évnél jóval korábban végzi a rozsdatemetőben. Csak még azt nem tudjuk, hogy pontosan mikor.

vastelepen_a_cervinka.jpgÚjabb hírek jelentek meg a cseh tűzoltó készülék gyártó termékével kapcsolatban. A közel másfél éve nyilvánosságot kapott problémák orvoslására még sokat kell várni, de egy biztatójelről érkezett hír. A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Piacfelügyeleti Hatósága írja: "A tűzoltó készülék forgalmazóktól származó kérések, az általuk bemutatott műszaki vizsgálati adatok (az előírt értéket meghaladó felhasítási nyomás adatok), a CTIA cseh piacfelügyeleti hatóság által átadott felhasítási nyomásmérési eredmények, a gyártó által bejelentett önkéntes termékvisszahívás meghiúsulása, valamint a nagyszámú fellebbezésben megfogalmazott kérés alapján a Hatóság a bejelentett szervezet megerősítő szakvéleménye esetén megfontolja, hogy az előírtnál vékonyabb falvastagság esetén a visszahívás határidejét egy hosszabb - esetleg több éves - időtartamban határozza meg a műszaki biztonsági követelmények sérelme nélkül."
Ez egy jó hónappal ezelőtt írt dokumentumból származik. Vajon hol tart jelenleg az ügy? Mikor sikerül jogerős határozattal megnyugtatóan rendezni több tízezer készülék készenlétben tartásának helyzetét, cseréjét?

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzoltokeszulek.blog.hu/api/trackback/id/tr475057712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása