A tűzoltó készülék véges élettartamú, lefeljebb 20 évig használható. Pedig lehet, hogy a benne lévő oltóanyag még évekig képes lenne a tűz oltására, de hiába első a biztonság. A készülékek üzemi nyomása olyan magas, hogy az anyagfáradás fogalmát figyelembe véve ennél hosszabb ideig a rendszeresen karbantartott, megkímélt porral oltókat sem használhatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzoltokeszulek.blog.hu/api/trackback/id/tr851855487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pyromaxy 2010.07.13. 14:46:24

Azért ne feledkezzünk meg a szén-dioxiddal oltó készülékekről se, melyek - elvileg - akár 50 évig is készenlétben tarthatók, ameddig az időszakos nyomáspróbán megfelelnek. Feltéve ha van olyan kazánmester aki vállalja 40 éves készülék nyomáspróbázását.
Javaslom, ha valaki készüléket vásárol akkor belenyomott-gázas (manométeres) készüléket vegyen. Évente ellenőrizze a nyomásmérő által mutatott értéket, ha megteheti az ötévenkénti nyomáspróbára vigye el.
süti beállítások módosítása