Néhány tűzvédelmi szolgáltató az utóbbi időben különös módját választja a piaci terjeszkedésnek. Álruhába bújva tűzoltónak adják ki magukat, akik ellenőrzés közben százezres büntetésekkel fenyeget, majd kegyesen felajánlja eladásra termékeit, szolgáltatásait. Próbálnak olyan helyzetet teremteni, hogy döntéskényszerben ne lehessen mást választani, mint az azonnali vásárlást.
Tisztességtelen piaci gyakorlatról van szó, melynek során rendszerint csúnyán meg is károsítják a belekényszerített vásárlót.
Hogyan védekezhetünk? Elsősorban időben gondoskodjunk a tűzvédelmi kötelezettségek végrehajtásáról. Keressünk meg szakembereket, kérjünk árajánlatokat, válasszuk ki a legkedvezőbbet! Ma már nagyon sok kereskedő, szolgáltató ajánlja az interneten a termékeiket Jobb kellő időben, megfelelő utánjárással dönteni, mint a hirtelen trükköző álellenőrök karmai közé kerülni.

Néhány szóban a hivatásos katasztrófavédelmi állomány megjelenéséről.

A katasztrófavédelemnél dolgozó kollégák az ellenőrzések során minden esetben szolgálati jelvénnyel, névvel és rendfokozattal ellátott egyenruhát viselnek. Személyazonosságukat és ellenőrzési jogosultságukat az ellenőrzés megkezdésekor minden esetben kötelesek szolgálati igazolványuk (lásd 1. és 2. kép) felmutatásával igazolni. Az ellenőrzések alkalmával a kollégák a jogszabályban foglalt előírások betartását vizsgálják, és azokkal kapcsolatban tesznek megállapításokat. Fontos azonban tudni, hogy a hatóság az ellenőrzés során nem folytat kereskedelmi tevékenységet. Az előzőek alapján egyértelműen kijelenthető, hogy biztosan nem a katasztrófavédelem által lefolytatott ellenőrzés zajlik, amennyiben az esetleges hibákra, hiányosságokra anyagi ellenszolgáltatás fejében kínálnak megoldási javaslatot. Akinek a hatósági ellenőrzés során kétsége támad az ellenőr személyazonosságára vagy szervezeti állományba tartozásával kapcsolatban, haladéktalanul értesítse az illetékes katasztrófavédelmi szervet.

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzoltokeszulek.blog.hu/api/trackback/id/tr385036697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lioliom 2013.02.25. 21:19:22

Na nálam pont ma volt egy ilyen álellenőr!100 ezres feljelentéssel fenyegetett,majd helyszinen leszálította 50 ezerre zsebbe,ha veszek egy készüléket nála.Itt lett gyanús,elakartam kérni a cége adatait,de erre elment,hogy küldi az egyenruhásokat.A kérdés az,hogy tényleg kell egy 10m2-es kis üzletbe készülék és,ha igen milyen és hol kell ilyet venni.Böngészem a netet,de csak riogatnak hitelesítéssel,ellenőrzéssel,tele van szakszavakkal.Azt sem tudom mi van most? Ha valaki tud segíteni,írja már meg!Köszi!

M3 János · http://m3road.addel.hu 2013.02.25. 22:47:07

Egy-egy tűzoltóság körzetében nagyon sok üzlet, ipari üzem, intézmény van, amit rendszeresen ellenőrizni kellene. A mikrovállalkozások általában csak tűzoltó készülék ellenőrökkel szoktak találkozni. A becsületesek (ők vannak többen) segítenek, a szélhámosok meg bepróbálkoznak.
Az üzlethelységekbe általában 200 m2, szintenként 1 darab tűzoltó készülékre van szükség. Én ezt ajánlom: bolthely.hu/munkaruhazati/id/52713_6_kg_ABC_porral_olto__porolto_tuzolto_keszulek_PKM6B
süti beállítások módosítása