Szeptember végén indult a történet, talán happy end lesz? 

A TVL-től kapott információk alapján nagy előrelépés történt a 6 kilogrammos ABC porral oltó tűzoltó készülékek ügyében. Emlékeztetőül: A Cervinka-Czeh Republik s.r.o., mint gyártó a TVL által 2006 évben tanúsított modelltől eltérő, helytelen jelöléssel ellátott tűzoltó készülék változatokat is forgalomba hozott. Annak érdekében, hogy a TVL helyreállítsa a tanúsítási jele megbízhatóságát és, hogy a kérdéses helyzetet megszüntesse kezdeményezte a gyártónál, hogy a nem megfelelő, tehát a védjegy alatt eladott helytelen készülékeit gyűjtse vissza, és a visszavett készülék ellenében a TVL által jóváhagyott terméket adjon, biztosítson a felhasználók számára.
A gyártó - Cervinka-Czeh Republik s.r.o. bonyolítja a készülékek visszagyűjtését.
A készenlétben álló, nem megfelelő készülékek cseréjének technikájáról jelenleg nincs adatunk, célszerű a gyártóhoz ( telefonszámot: +420606630546 –vagy +420606672220  vagy       michal@hasicitechnika.com ), vagy az Ön kereskedelmi partneréhez fordulni a lebonyolítás módját érintő kérdéssel.
A cserére szánt készülékre a a TVL visszaállította a 660/26/2011 tanúsítvány szám érvényességét a következő feltételekkel:
- a cserére szánt készüléket a 660/26/2011 tanúsítványszámmal kell jelölni;
- a címke mellett a készüléken egy kiegészítő matricának is szerepelni kell amely a csere időpontját jelzi.
- a 660/26/2011 számmal jelölt készüléket új tűzoltó készülékként a gyártó nem értékesítheti, azt csak a csere céljára használhatja mindaddíg, amíg a visszahívási eljárást a TVL befejezettnek nem nyilvánítja.
A készenlétben tartott készülékek veszélyességét vagy hibás voltát a TVL nem állapította meg. A kérdéses készülékek a csere lebonyolításáig készenlétben tarthatóak, de esedékes időszakos ellenőrzésük során esetleg szükséges javítás, vagy megbontásos karbantartásukat már nem javasoljuk elvégezni, ugyanis ez felesleges költséggel terheli a készenlétben tartót. 

Facebook tagoknak

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzoltokeszulek.blog.hu/api/trackback/id/tr633384547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása