Egy levélváltást másolok ide. Szerintem tanulságos, így sokan jó eséllyel eldönthetik, hogy koros, bizonytalan állapotú tűzoltó készülékeit megjavíttatja, vagy lecseréli.

 Tisztelt uram!
Telefonon egyezettünk és abban állapodtunk meg, hogy első körben fénykép alapján megmondják, hogy a csatolt tűzoltókészüléket a szabályok szerint még lehet-e használni és után tölteni. Feleslegesen ne menjek önökhöz.

Előre is köszönöm!
Üdvözlettel,


Krassó 

Kedves Antal!

 


A készüléket 1994-ben gyártották, így még 2014-ig készenlétben tartható.A készüléket évente kell felülvizsgálni, ennek költsége 500,-+áfa.
Öt évente kell nyomás próbázni, ennek a teljes javításnak  a díja 3480,-+áfa/db.
A képen látható, hogy utoljára 5 évvel ezelőtt, 2006-ban volt ez a készülék műhelyben, így most már újra aktuális.
Tehát 3480+Áfa költséggel a feladat megoldható.
  

Viszont a készüléket 2014 decemberében le kell selejtezni, ugyanis az állapotától függetlenül akkor tölti be 20. évét. Fontos, hogy ha Ön használt készüléket vásárolna, akkor ne az állapotát nézze elsősorban, hanem a gyártás évét keresse! Később már nagy csalódás nem érheti.
     Talán célszerű lenne újat venni. Ugyan drágább, de annak élettartama 20 év. Nyomás próbázni, pedig csak 10 év múlva szükséges, mivel korszerűbb követelmények szerint gyártják. További előnye, hogy az oltásteljesítménye lényegesen nagyobb, így komolyabb védelmet biztosít. Az új készülék jellemzői: 34A 144B C, míg a régebbieknek ugyanez: 13A 89B C. Az összehasonlítás után nem kérdéses, hogy egy modern készülék, akár 3-szor akkora tüzet is elolt.

Köszönettel:
Üdvözlettel:
 Nagy János

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzoltokeszulek.blog.hu/api/trackback/id/tr493451402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása