nyuszi_ajandek_1365020444.jpg_568x400

Amint az várható volt a néhány nappal korábban ismerté vált Magyar Kereskedelmi Ellenőrzési Hivatal határozata után "lépett" a Katasztrófavédelmi Kutatóintézet is. Új határozatában a Cervinka porral oltó tűzoltó készülékek készenlétben tarthatóságáról rendelkezik, miszerint 5 éves korukig használhatók, utána le kell selejtezni azokat. (forrás itt)
A történet 2007-ben kezdődött, amikor a cseh gyártó engedélyeztette készülékét, majd két éven belül a legolcsóbbnak volt mondható. Ezután tízezrével értékesítették. Csak hogy az olcsóságnak kiderült az oka, ezért előbb megtiltották a forgalmazását, majd 2011 őszén a készenlétben tartását is. A március 28.-n kiadott BM OKF KKI határozat a korábbi rendelkezéseket írta felül független szakértő méréseivel alátámasztva. A történet tehát még nem ért véget, de a Cervinka poroltók percei meg vannak számlálva.A történetnek meg vannak a tanulságai: Memento Mori. ( emlékezzünk a halottakra)

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzoltokeszulek.blog.hu/api/trackback/id/tr855193965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása